Nieuws / Expo Bart Chabot ‘Greatest Bits’

28.04.2015

Expo Bart Chabot ‘Greatest Bits’

In samenwerking met het Letterkundig Museum organiseert de OBA een bijzondere tentoonstelling over het leven en werk van auteur, dichter en performer Bart Chabot, te zien van 9 mei tot en met 31 augustus in de Centrale OBA te Amsterdam.

De tentoonstelling ‘Greatest Bits’ presenteert Chabots rock ’n roll weergave op het moderne leven, authentiek en robuust. Centraal in de tentoonstelling staat Chabot’s schrijverschap, zijn leven als performer en als BN’er.

Aan de hand van persoonlijk samengestelde mix van boeken, foto’s, platen en andere ‘essentialia’, als het ware de soundtrack van zijn leven, voert Chabot de bezoeker langs liefdes, vriendschappen en werk. Van de boeken die hem vormden tot aantekeningboekjes voor zijn roman Triggerhappy.

De eyecatchers van de tentoonstelling zijn de levensgrote portretten gemaakt door fotograaf en regisseur Anton Corbijn. Naast de portretten uit Chabots schrijversleven, stelde Corbijn nog meer foto’s beschikbaar voor deze expo. Corbijns werk is momenteel tevens te zien in een grote overzichtstentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Eind 2013 verscheen Triggerhappy, de debuutroman van Bart Chabot. Op 9 mei verschijnt de uitgebreide heruitgave van het boek.

De tentoonstelling ‘Greatest Bits’ is te zien in de expo zaal in de Centrale OBA aan de Oosterdokskade 143 te Amsterdam. De tentoonstelling is gratis toegankelijk. Kijk hier voor meer informatie over de tentoonstelling.

Meer over de auteur

Bart Chabot

Bart Chabot (Den Haag, 1954) is dichter, schrijver en podiumdier. Wie aan Chabot denkt, denkt aan beweging. Achter zijn bril sprankelen een tomeloze energie en verbeelding, die zijn vastgelegd in zijn poëzie, verhalen en biografieën. In 1981 debuteerde hij met de dichtbundel Popcorn. In 1989 debuteerde Chabot in het theater met Remco Campert en Jan...

Bart Chabot

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020